Mikael Malmerfors presenterar (inte utan avsevärd stolthet) sina rävserier:

HISTORIA ROLLISTA GALLERI SERIER LÄNKAR Swedish LANGUAGE English

 

Seriens bakgrund

Detta är berättelsen om två räv-flickor (och deras bror, innan han gifte sig och startade en egen familj) och hur de växte upp omgivna av sina djurvänner  - och fiender - samtidigt som de försöker undvika kontakt kontakt med människorna!
De kunde ha levt sina liv i lugn och ro, om det inte hade varit för deras vilda kusiner som släpar med dem på alla slags äventyr: 

De måste stå ut med ett lodjur som dödar rävar och samlar på deras svansar, valhänta mordförsök från vargarnas sida och att bli räv-nappade av kärlekskranka kanin-uschlingar!

Deras äventyr tar dem ibland till avlägsna platser runt om jorden, men oftast utspelas deras äventyr i Rävianien (ett hemligt underjordiskt land i en bortglömd militär människo-bunker någonstans vid gränsen mellan Norge och Sverige), eller i närheten av deras gamla lya på den svenska västkusten där de tillbringar de flesta av sina semestrar.

Läs mer om oss i rollistan

 


 

Hur det hela började

Det hela började 1974 när jag vid 10 års ålder fick i uppgift att skriva en skoluppsats i form av en fabel. Den lästes upp inför klassen och gjorde stor succé. Jag lyckades sedan klämma in mina rävar i de flesta av mina uppsatser den terminen tills lärarinnan fick nog och satte stopp. Då jag lämpligt nog blev utsedd till tecknare i skoltidningen, såg jag till att de fortsatte sina äventyr i serieform i stället. 

Jag har senare tecknat om de gamla äventyren i flera omgångar, allt eftersom jag utvecklats som tecknare. Jag tecknar betydligt bättre nu, men jag har försökt att hålla mig till en stil inte allt för långt från den ursprungliga. 

Mina rävar började - till min stora förvåning - leva sitt eget liv och gjorde inte alltid som jag från början hade tänkt mig. Och så har det rullat på...

Se själv i räv-arkivet om du inte tror mig!

Häng med på våra äventyr:

Det finns över 900 sidor med räventyr i Rävarkivet !

 

HEM *  MICKES SERIER *  RÄVSERIE-ARKIV *  KONTAKT


Copyright © Mikael Malmerfors 2008 - 2018. All rights reserved. Med Ensamrätt.